Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Så här monterar du dina Stickyfronter

Små Stickyfronter är jättelätta att montera. De större fronterna t.ex. Bestå 60x64 kan vara lite knepigare, det kan då bli lättare om det är två personer som hjälps åt. 

  1. Rengör din befintliga front noga, det är viktigt att den är fettfri.
  2. Kontrollera vad som är upp och ner på Stickyfronten (behöver endast göras om den är mönstrad) genom att hålla upp den mot möbeln den ska monteras på.
  3. Lägg din Stickyfront med mönstret nedåt på en ren och slät yta, tex ett bord.
  4. Dra av några centimeter av skyddspappret på baksidan på frontens övre kant och vik ned det. Det är denna bit du ska fästa på möbeln först.
  5. För enklare montering, framförallt av större fronter, spraya din befintliga skåpslucka/lådfront med såpavatten.
  6. Ta fronten och håll mot möbeln och måtta var den ska vara.  Tryck fast Stickyfrontens hörn samt överkanten på din befintliga front,
  7. Kontrollera noga att den översta kanten på din Stickyfront sitter jämnt och rakt med kanten på din befintliga front (Stickyfronterna är någon millimeter mindre än Ikeas fronter för att sitta snyggt på plats och inte skadas i kanterna).
  8. Dra av ett par centimeter till av skyddspappret bakom och fäst nu den ytan på din befintliga front med hjälp av att trycka med handen, en mjuk tapetpensel eller mjuk skrapa. Tänkt på att inte dra för hårt i fronten så att den blir utdragen, den är gjord av tyg och kan då bli sned och ful.
  9. Fortsätt enligt punkt 7, en liten bit i taget, tills hela fronten är monterad.

 

Vad gör jag om det har blivit bubblor bakom min Stickyfront?

Mindre bubblor kan du oftast få bort genom att försiktigt trycka lite på bubblorna. Om det har blivit större bubblor är det oftast lättast att försiktigt dra bort fronten igen där det blivit en bubbla, så långt det behövs, och sedan fästa den på nytt. När du tar bort fronten är det viktigt att inte dra för hårt i fronten så att den blir utdragen. Den är gjord av tyg och kan då bli sned och ful.  

 

På YouTube finns ett klipp med anvisningar. Klicka på länken om klippet nedan inte fungerar: Monteringsanvisningar Stickyfront på YouTube

 

 


 Wikinggruppen